NL
Slide background
Slide background
Slide background
Wij renoveren onze demotuin!
Klik hier voor meer informatie

BOOMSCHORS ALS BODEMDEKKER

Om je tuin tot in de puntjes af te werken kan je bij Nijst Natuursteen verschillende soorten boomschors kopen. De schors is afkomstig uit Frankrijk en te verkrijgen in grove en fijne houtsnippers. Dit duurzame, natuurlijke product zorgt niet enkel voor een mooie afwerking, maar beschermt en voedt de bodem ook. Wat valt er nog te weten over (decoratieve) boomschors?

Soorten boomschors

Wanneer je je tuin graag wil voorzien van wat decoratieve boomschors, dan heb je bij Nijst Natuursteen de keuze uit twee den- of houtsoorten. We hebben de Sylvester boomschors met een lichtbruine kleur, beschikbaar in twee maten (1-2 cm en 2-4 cm). Dit type schors hoef je pas na 3 à 4 jaar weer bij te vullen. Daarnaast kan je ook kiezen voor de Maritime boomschors met een roodbruine-terracotta kleur, beschikbaar in de maat 1-2 cm. De Maritime houtsnippers genieten een langere levensduur, namelijk zo’n 6 à 7 jaar. Qua prijs-kwaliteit en duurzaamheid zit je bij beide soorten boomschors dus sowieso goed.

Waarom boomschors in de tuin leggen?

Houtsnippers beschikken over heel wat interessante eigenschappen. Leg je wat schors tussen je planten, dan wordt de groei van onkruid verhinderd. Boomschors in de tuin houdt vocht ook langer in de grond vast, voorkomt zo dat de ondergrond te snel uitdroogt en beschermt daardoor de planten. De houtsnippers breken bovendien langzaam af en zorgen er zo voor dat de micro-organismen in de bodem langer gevoed worden. Gebruik je boomschors als bodembedekker, bescherm je de bodem bovendien tegen vorst en erosie. Met deze sterke kwaliteiten is boomschors in de tuin dan ook een echte aanwinst .

Waarom boomschors in de tuin leggen?

Waar kan boomschors gelegd worden?

(Decoratieve) boomschors als bodembedekker gebruiken in de tuin is een prima keuze. Niet enkel om de vele voordelen van deze houtsnippers, maar ook omdat het je tuin mooi en netjes afwerkt. Behalve in tuinen, kan schors ook dienen als zachte ondergrond bij een speeltuin om de veiligheid te verhogen (in vergelijking met beton of asfalt). Een andere mogelijkheid is boomschors leggen als ondergrond voor een looppiste. De houtsnippers dempen de schokken, wat de belasting voor de loper vermindert. Met een laag boomschors van 8-10 cm dik functioneert het hout als goede bodembedekker, die je slechts om de drie tot zes jaar hoeft aan te vullen.

Wil je graag wat boomschors kopen?

(Decoratieve) boomschors kopen bij Nijst Natuursteen

Ga je als aannemer of particulier een tuin aanleggen? Bij Nijst Natuursteen vind je alles wat je nodig hebt om die volledig en stijlvol af te werken. Boomschors als bodembedekker tussen de planten, grind om een tuinpaadje aan te leggen, natuursteen tegels voor een terras en sierkeien om een vijver mee af te bakenen. De lange levensduur en uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding gelden hier niet enkel voor onze verschillende soorten boomschors, maar voor alle producten in ons gamma. Wil je graag wat boomschors kopen? Kom beide soorten houtsnippers dan eerst in onze demotuin vergelijken. Ze zijn steeds uit stock leverbaar en los te koop of in big bag.

ONZE PRODUCTEN

ONTDEK ONZE CATALOGUS
boomschors soorten boomschors boomschors kopen houtsnippers natuursteen
AANMELDEN
OFFERTE
boomschors soorten boomschors boomschors kopen houtsnippers natuursteen

nog niet geregistreerd?

  • Als zakelijke klant kan je meteen bestellen
  • Werk snel, vlot en zonder gedoe
  • Onze medewerkers verwerken jouw order
REGISTREER NU

Ben je al geregistreerd?

boomschors soorten boomschors boomschors kopen houtsnippers natuursteen

offertemandje

Als particuliere klant hoef je niet aan te melden.
Je kan meteen door om een offerte aan te vragen. OFFERTE AANVRAGEN
Je hebt momenteel geen items in jouw mandje.
boomschors soorten boomschors boomschors kopen houtsnippers natuursteen
Prijs aanvragen? Ben je professional?